top of page
  • Writer's pictureירון מרקן

אזהרת מסע או בית שנסגר עקב סדקים - האם מגיע פיצוי?

מדי פעם קורה לאנשים שהם ניזוקים מדברים שלכאורה אינם בשליטתם, כמו שיש לפתע אזהרת מסע למדינה שהם קנו כרטיסים אליה, או סגירת האויר עקב מגיפה עולמית, או שמצאו בבית סדקים וכיבוי אש הורו על פינוי מיידי של הבית ואין היכן לגור.

מי אחראי לפצות את הנפגעים?

ישנם שני שלבים, הראשון הוא המיידי. אם אדם נשאר עקב אירוע כזה ללא קורת גג, על הרשויות מוטלת האחריות לוודא שיהיה לו היכן לישון בלילה, וזה יכול גם להיות אולם ספורט, העיקר שיהיה קורת גג.

אחרי העוברים את ההלם הראשוני, עכשיו צריך לממן את הנזקים הכלכליים.

עבור מימון כזה יש ביטוח. מי שעשה ביטוח מתאים (ביטוח נסיעות, ביטוח דירה וכו') מקבל החזר מהביטוח שלו בהתאם לתנאי הביטוח. ככל שהביטוח יותר מקיף, כך הסיכוי שנקבל החזר גדול יותר.

הבעיה היא שרבים לא טורחים לשלם ביטוח לאורך חייהם, וכשקורה מקרה ביטוח מצפים מהמדינה או העיריה לפצות אותם.

יש שתי בעיות עם פיצוי כזה:

  1. אם הם יקבלו פיצוי, מה שקורה בעצם הוא שאלו ששילמו לביטוח הפסידו את כספם. מי ששילם במשך 10 שנים 2000 ש"ח לשנה לביטוח מוצא ששילם לריק 20,000 ש"ח. זה לא הוגן ומסוכן אפילו מכיוון שאם כולם יפסיקו עקב כך לשלם ביטוח, המדינה תמצא עצמה נדרשת לשלם סכומים שאינה יכולה לשלם ואינה צריכה לשלם.

  2. כשהמדינה משלמת, זה בעצם יוצא מהכיס של כולנו. אם יופנו כספים לפיצוי שאינו מגיע לאנשים, הם יופנו ממקומות אחרים שנדרשים למימון ע"י המדינה. גם כך התקציב של המדינה מוגבל, ואם נצרוך ממנו למקומות שאינם באחריות המדינה, לא יהיה כסף לדברים שכן באחריות המדינה.

תארו לעצמכם שאדם יהיה מעורב בתאונת דרכים, וידרוש מהמדינה החזר על הנזק לרכב שלו כי אין לו ביטוח.


כאשר אנחנו מבצעים עסקה, עלינו תמיד לשאול את עצמנו האם אנו יכולים לספוג את הנזק אם הוא יקרה. אם התשובה היא כן, אנו יכולים לקחת את הסיכון. לדוגמא: אם רכשנו טלפון חכם ב 3600 ש"ח, ואנחנו יכולים לקחת את הסיכון שאם יאבד נקנה חדש, אז ניתן לא לעשות ביטוח.

מצד שני אם איננו יכולים לעמוד בנזק, יהיה זה מאוד לא חכם לא לבטח. לדוגמא, דירה שעולה מיליוני שקלים, אם לא נבטח אותה נגד נזקים ורעידות אדמה, וחלילה תהיה רעידה (או שריפה או כל דבר אחר) זה יכול להביא לפשיטת רגל. לכן ביטוח דירה הוא דבר מאוד חיוני.


לסיכום, ליבי נמצא עם הנפגעים, אך זו אחריות אישית של כל אחד ואחת לוודא ביטוח ותחזוקה של הדברים הפרטיים שלו.

כמו שאנחנו דואגים לקחת את הרכב לטיפול עפ"י הוראות היצרן, ומי שלא מטפל ברכבו ונהרס לו המנוע, הוא נאלץ לשאת בהפסדים (גם הפסד ערך הרכב אם לא מתקנים ורק מוכרים הוא הפסד), כך מי שגר בבית ולא דואג לבדוק אותו אחת לחמש שנים, ולתקן את הדרוש תיקון, נושא באחריות של עצמו על ביתו.

לגבי דיירים הגרים בשכירות: אם הבית חרב, זו הבעיה של בעל הדירה, אתם צריכים למצוא עכשיו דירה אחרת להשכרה. לגבי התכולה - תעשו ביטוח! הבת שלי גרה בשכירות, ומשלמת 400 ש"ח לשנה עבור ביטוח תכולה. אם יקרה משהו, היא מוגנת.

אגב ביטוח תכולה - ביטוח תכולה מכיל גם מרכיב של ביטוח צד ג', כלומר שאם מישהו נפגע בביתכם (נפל מכיסא, החלק וכו') והחליט לתבוע פיצוי, אתם מוגנים ע"י הביטוח. אם לא תהיו מוגנים אתם עלולים למצוא עצמכם משלמים לפעמים אף עשרות ומאות לאפי שקלים פיצוי.

Recent Posts

See All

האם באמת ביבי הוא היחיד עם רוב?

הדבר הראשון שצריך לזכור כשבאים לענות על שאלות של סקרים הוא שהתשובה תלויה בשאלה. לדוגמא: אם נשאל האם השמש זורחת במזרח, התשובה כמובן תהיה כן. אבל לשאלה האם השמש במזרח, רוב היום התשובה היא לא. כמו כן אם

רופא משפחה - איך ומתי בוחרים

רופא משפחה נתפס אצל רבים כדרג רפואי נמוך, אך בפועל מדובר בעצם בדרג הרפואי הגבוהה ביותר. כל הרופאים המייעצים יועצים לרופא המשפחה והוא מרכז את כל הרפואה של המטופל. לרופא המשפחה יש ידע בסיסי במרבית התחומ

להבין את הצד השני בסכסוך

בכל התנהלות מול גורם שהוא לא אני, הקושי העיקרי הוא להבין את הלך הרוח, ומתוך כך לצפות את צעדיו של הצד האחר. דוגמא קלסית ניתן למצוא בשאלת נושא הנשק בארצות הברית. את המתנגדים ניתן להבין אך מי שאינו אמריק

bottom of page